تفاهم‌نامه میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی و دانشگاه تهران برای حفاظت از درختان کهنسال و باغ‌های تاریخی امضا می‌شود

اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی در راستای صیانت از مواریث طبیعی و فضای سبز تاریخی استان، مقدمات امضای تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه با دانشگاه تهران را فراهم کرد. هدف از این همکاری، انجام مطالعات آسیب‌شناختی و تدوین برنامه‌های پژوهشی-اجرایی برای حفاظت از درختان کهنسال و باغ‌های تاریخی استان است.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، در نشست سید احمد برآبادی، مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان جنوبی و ناصری، استاد دانشگاه تهران، روز پنجشنبه ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۵، بر ضرورت فوری مداخلات علمی برای مقابله با اثرات خشکسالی بر منابع طبیعی استان تأکید شد.

سید احمد برآبادی در این نشست با اشاره به شناسایی ۱۱۹ باغ تاریخی در سطح استان، خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی‌های مکرر در سال‌های اخیر، درختان کهنسال و فضای سبز باغ‌های تاریخی در سخت‌ترین شرایط اقلیمی قرار دارند. این مواریث که سال‌ها استوار مانده‌اند، اکنون نیازمند یک اقدام علمی و اجرایی جدی برای بقا هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی همچنین به اهمیت جهانی «باغ و عمارت اکبریه» به عنوان نخستین اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی از حوزه باغ‌های ایرانی اشاره کرد و این باغ را و نمادی از ذوق، هنر و خلاقیت معماری ایرانی، در اقلیم کویری دانست.

 ناصری، استاد دانشگاه تهران نیز با تأکید بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد درختان کهنسال استان، بر لزوم تدوین دقیق برنامه‌های حفاظتی مبتنی بر پژوهش تأکید کرد.

در پایان این نشست، مقرر شد با امضای تفاهم‌نامه‌ای دوجانبه بین اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی و دانشگاه تهران، پروژه‌های پژوهشی برای شناسایی دقیق آسیب‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی جهت حفظ این سرمایه‌های ملی آغاز به کار کند.

انتهای پیام/

کد خبر 1405062101750
دبیر مهدی ارجمند

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha